2018 verdiepingsdag

 

UITNODIGING

Aan alle geïnteresseerden in een boeiende dag rond

“Islam, geweld en moderniteit”.

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we met Jebron een ‘verdiepingsdag’, waarop we ook graag mensen uitnodigen en verwelkomen die niet geregeld met de Jebrongemeenschap verbonden zijn. Dit is zeker nu het geval.

 

Op zondag 25 november 2018 van 10 tot 15.30 uur zal JONAS SLAATS bij ons te gast zijn.

Hij schreef in de loop van de voorbije jaren twee zeer boeiende boeken:

- Soefi’s, punkers en poëten. Een christen op reis door de Islam.

- Fast Food Fatwa’s. Over Islam, Moderniteit en geweld.

 

Om Jonas Slaats kort voor te stellen.

Als schrijver en sociaal activist beweegt Jonas Slaats (Gent, 1980) zich steeds op de snijlijn van mystiek en maatschappijkritiek. Spiritueel wortelt hij zich in de christelijke traditie, maar hij verdiepte zich ook in verschillende Oosterse religies. Na zijn filosofische, antropologische en theologische studies werd hij actief in verschillende vormen van Belgisch en internationaal vredeswerk – vaak met een focus op het multiculturele samenleven. 

Jonas Slaats zal ons meenemen op een verrassende weg, die ons de ogen kan openen voor merkwaardige parallellen tussen hedendaagse fenomenen die op het eerste gezicht volkomen tegengesteld zijn. Hoe het (gewelddadig) Jihadisme structureel grote gelijkenissen vertoont met de moderniteit: beiden zijn vaak ziek in hetzelfde bedje, waardoor ze uit het oog verliezen hoe het bestaan ‘’gelaagd’ is en niet ééndimensionaal.

Deze openheid op en voor de gelaagdheid van het menselijk bestaan is een voorwaarde tot vredevol samenleven zowel in het klein als in het groot.

 

Wij kunnen hem bij wijze van aanzet volgende vragen voorleggen:

Welke tekenen zijn er die ons hoop geven voor het vredevol samenleven in een multiculturele en een multi-confessionele samenleving? Tekenen die ons in beweging kunnen brengen?

Hoe bereiken we de balans tussen strijd en inkeer, stilstaan en bewegen? Niet alleen als individu maar ook als groep en samenleving? Hoe werken we aan bondgenootschappen?

 

We nodigen jullie dan ook graag uit om erbij te zijn op zondag 25 november.

We brengen onze boterhammen mee.

Wij zorgen voor soep, koffie en thee en een versnapering.

We hopen de kosten voor deze dag te kunnen dekken met een vrije bijdrage van de deelnemers.

Het is aangewezen om op voorhand een seintje te geven wanneer je eraan denkt om erbij te zijn. Liefst per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar het persoonlijk GSM-nummer van Paul De Witte : 0496/051606

 

 

 

 

 

Copyright 2011 2018 verdiepingsdag. Jebron vzw - Waar zoekers thuis zijn
Free Joomla Theme by Hostgator