Bijbels Leerhuis 2018-2019

VERZET GEBODEN
De wereldorde lezen met het bijbelboek Daniël.

Welke actuele vragen en thema's komen in deze cursus aan bod?
We leven in boeiende en uitdagende wereld.
Mensen (uit de middenklasse) die proberen naar de wereld te kijken met de ogen van de armen (vernederden, vluchtelingen, vreemdelingen, enz...) hebben het vaak heel moeilijk, ook wanneer de geconfronteerd worden met de uitlatingen van vrienden en familie. Toch voelen ze aan dat er verzet moet worden geboden tegen de vele vanzelfsprekendheden van onze cultuur en samenleving. Maar hoe?

Hoe worden deze vragen benaderd?
Om met deze vragen op weg te gaan lezen we samen het sterk door de apocalyptiek getekend bijbelboek Daniël, dat binnen het jodendom is ontstaan in barre tijden.
Met de deelnemers gaan we op weg om zowel de tekst van Daniël als onze eigen hedendaagse verhalen over inzet en verzet, over innerlijke en externe weerstanden bij onszelf en bij onze omgeving op het spoor te komen en te analyseren om zo verder te kunnen met onze persoonlijke en gemeenschappelijke levens.

Begeleiding:
Naam en voornaam: Paul De Witte
Achtergrond: Master in de praktische theologie
Tijdstip reeks: 10 dinsdagen, telkens van 19u30 tot 22.00 uur: 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december 2018; 8 januari, 12 februari, 12 maart, 2 april, 14 mei en 11 juni 2019

Locatie: Jebron, Begijnhof 1, 9300 Aalst
Organisatie: VZW MOTIEF in samenwerking met Jebron vzw
Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of rechtstreeks via Paul De Witte (0496/051606 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Deelnameprijs te betalen bij de eerste samenkomst van 11 september 2015: 50 Euro en 30 Euro voor leden van Jebron (de prijs is altijd bespreekbaar).

Copyright 2011 Bijbels Leerhuis 2018-2019. Jebron vzw - Waar zoekers thuis zijn
Free Joomla Theme by Hostgator