Bijbels Leerhuis 2017-2018

BIJBELS LEERHUIS 2017-2018

There is a crack in everything. That's how the light gets in.
Verder lezen in Matteüs.

 

Welke actuele vragen en thema's komen in deze cursus aan bod?


De woorden uit de song Anthem van Leonard Cohen "In alles zit een barst. Zo komt het licht binnen." zijn de evangeliën in het algemeen en Matteüs in het bijzonder op het lijf geschreven. De verhalen over de verrijzenis van Jezus, waarmee de vier evangeliën eindigen, zijn nergens te betrappen op euforisch hoerageroep, dat voorbijgaat aan de barsten die onze persoonlijke levens en onze samenleving kenmerken. Het evangelie naar Matteüs staat dan ook haaks op onze hypochondrische samenleving (Willem schinkel) die alle barsten, bijvoorbeeld veroorzaakt door de aanwezigheid van al wat vreemd en onvolkomen is, wil wegwissen.

 

Hoe worden deze vragen benaderd?


Daarom willen voor het derde jaar op rij verder lezen in Matteüs en ons confronteren met het dramatische slot van het evangelie, waarin de kruisdood van Jezus wordt verteld als "een uiterst diepe barst waardoor toch het licht naar binnen kan komen."
Met de deelnemers gaan we op weg om zowel de tekst van Matteüs als onze eigen hedendaagse verhalen over barsten en licht te lezen en te analyseren om zo verder te kunnen met onze levens.

Begeleiding:
Naam en voornaam: Paul De Witte
Achtergrond: Master in de praktische theologie
Tijdstip reeks: 10 dinsdagen, telkens van 19u30 tot 22.00 uur: 12 september, 10 oktober, 14 november, 12 december 2017; 9 januari, 6 februari, 13 maart, 24 april, 8 mei en 12 juni 2018

 

Locatie: Jebron, Begijnhof 1, 9300 Aalst
Organisatie: VZW MOTIEF in samenwerking met Jebron vzw
Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of rechtstreeks via Paul De Witte (053/834495 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Deelnameprijs te betalen bij de eerste samenkomst van 8 september 2015: 50 Euro en 30 Euro voor leden van Jebron (de prijs is altijd bespreekbaar).

 

 

 

Copyright 2011 Bijbels Leerhuis 2017-2018. Jebron vzw - Waar zoekers thuis zijn
Free Joomla Theme by Hostgator